Malafide Ierse klussers actief in Zeeland, politie waarschuwt

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie waarschuwt voor Ierse klussers die momenteel actief zijn in de provincie Zeeland.

De politie heeft al verschillende klachten gehad over deze klussers. De mensen die met deze Ierse mannen in zaken gingen, waren vaak niet tevreden over hun geleverde diensten. Ook werd vaak achteraf het afgesproken bedrag ineens hoger gemaakt. Het gaat om personen die aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden.

- Advertentie -

De mannen benaderen mensen door te vertellend at hun dak onderhoud nodig heeft. Na de werkzaamheden krijgen de gedupeerden torenhoge rekeningen gepresenteerd die contact moeten worden betaald. Veel bewoners betalen vooraf hoge bedragen, hebben geen kwitantie en weten ook niet exact met wie zij in zee gaan. Het werk wordt vaak niet afgemaakt. De politie adviseert om niet in zee te gaan met deze Engelssprekende (vaak Ierse) klussers, die vaak rijden in bestelbusjes.

De politie waarschuwt dat in het verleden dergelijke klusjesmannen vaak niet de afgesproken prestatie en de verwachte kwaliteit leverden. Ook ontstaan er achteraf regelmatig discussies over een te hoge rekening. Er is echter alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners opgelicht zijn. In de overige gevallen gaat het dan om een civiel geschil. De politie raadt geïnteresseerden aan vooraf een gespecificeerde offerte aan te vragen en de identiteit van de klusjesmannen vast te stellen zodat een weloverwogen besluit kan worden genomen over het toekennen van de opdracht.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelAuto in de berm op A58 bij afrit Oost-Souburg
Volgend artikelMannen aangehouden met inbrekerswerktuig
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.