Mariniers oefenen op Badstrand in Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanmiddag en vannacht zullen Mariniers oefenen op het Badstrand in Vlissingen. Burgemeester Van den Tillaar heeft hiervoor toestemming gegeven.

De Mariniers zijn op het Badstrand komen oefenen nadat zij door slechte weersomstandigheden hun huidige oefenlocatie op de Brouwersdam hebben moeten verlaten.

- Advertentie -

Om de oefening in Vlissingen te mogen starten hebben de Mariniers aan de burgemeester van Vlissingen een ontheffing gevraagd, deze is inmiddels verleend.

De omwonenden van de Boulevard zijn per brief op de hoogte gesteld van de oefening die zal bestaan uit het inrichten van gewondenposten en het verplaatsen van eenheden. Ook zal er worden geoefend met landingen vanuit een bevoorradingsschip op de Westerschelde.

De oefening duurt van 13 juli 16.00 uur tot donderdag 14 juli 06.00 uur. De kans bestaat dat in de nachtelijke uren voertuigen die over het strand rijden hoorbaar zijn. Volgens een woordvoerder van de gemeente zal de overlast zoveel mogelijk worden beperkt.

- Advertentie -
Vorig artikelMan aangehouden na bedreigingen
Volgend artikelBestuurder van scootmobiel (90) bijna aangereden door personenauto
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.