KNMI: Windstoten en onweer opkomst

Archief-foto © Pixabay

VLISSINGEN – Vanaf dinsdagmiddag heeft het KNMI code geel afgegeven vanwege onweer en mogelijk zware windstoten.

De waarschuwing die het weerbureau heeft uitgegeven is geldig vanaf 12.00 uur tot 00.00 uur. In het begin van de middag trekt er een zonde met onweersbuien en windstoten van zo’n 70 kilometer per uur van zuidwest naar noordoost.

“Aan de zuidwestkust staat dinsdag vanaf het middaguur een stormachtige zuidwest- tot westenwind met zware windstoten tot ongeveer 85 kilometer per uur. Het gebied met een stormachtige wind en zware windstoten breidt zich in de loop van de middag en avond van het zuidwesten uit over de gehele kust uit,” aldus het KNMI.

Het KNMI zegt op haar website dat vooral aan de kust windstoten van 85 kilometer per uur voor kunnen komen. Buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van het weer. Het is verstandig om weerberichten en waarschuwingen te volgen volgens het weerinstituut.

Vorig artikelPersoon aangehouden na mishandeling Vlissingen
Volgend artikelAuto en fiets botsen bij Papegaaienburg
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier