Bemanningslid geëvacueerd voor de rede van Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een bemanningslid van een Russisch vrachtschip is deze middag van boord gehaald op de Westerschelde en naar het ziekenhuis in Goes vervoerd.

Even na half vijf kreeg de Kustwacht een melding van het Russische vrachtschip Slavyanka. Een bemanningslid met hartklachten moest geëvacueerd worden. De reddingsboot Zeemanshoop uit Breskens haalde ambulancemedewerkers op bij de Poseidonsteiger in Vlissingen en bracht ze naar het schip.

- Advertentie -

De man had pijn in zijn borst en rechterarm. Hij kon wel op eigen kracht het schip verlaten, waarna de Zeemanshoop hem naar de gereedstaande ambulance bracht achter het Vlissingse NS-station. Ook de waterpolitie en Rijkswaterstaat verleenden bijstand. Om 18.00 uur vertrok de ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Goes.

De Slavyanka is nu op weg naar de Britse haven Teesport.

- Advertentie -
Vorig artikelBestelauto veroorzaakt ongeval en gaat ervandoor
Volgend artikelPolitie neemt scooter mee na zoekactie Bloemenlaan
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).