Politie start buurtonderzoek na mogelijke brandstichting

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Vannacht is de brandweer met spoed uitgerukt voor een autobrand in Oost-Souburg. De politie gaat uit van brandstichting.

Tegen 02.00 uur kregen de hulpdiensten een melding dat er in de 
Beciusstraat een auto in brand stond vlak naast een huis.

- Advertentie -

Bij aankomst van de brandweer stond de auto volledig in brand en werd meteen gestart met blussen. Ook werd de muur van een woning waar de auto vlak naast stond, gekoeld. Volgens een woordvoerder van de politie zou de melder samen met de eigenaar van het voertuig een eerste bluspoging hebben gedaan.

De politie is inmiddels gestart met een buurtonderzoek. Ook worden eventuele camerabeelden bekeken. “We nemen de zaak hoog op. Brandstichting is immers een ernstig delict”, aldus Willem van Hooijdonk, woordvoerder van de politie.

Een bergingsbedrijf heeft de uitgebrande personenauto geborgen. 

- Advertentie -
Vorig artikelArrestatieteam doet inval in Vlissingse woning na melding vuurwapen
Volgend artikelFietssters en rolstoelster gewond bij drie kleine ongevallen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.