Vlissinger (24) na achtervolging aangehouden met 19 lachgascilinders

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

Agenten hebben vannacht aan de Nieuwe Vlissingseweg een 24-jarige Vlissinger aangehouden. De man kreeg een stopteken van de politie, maar negeerde dat. Hij moest uiteindelijk klem worden gereden. In zijn auto lagen 19 lachgastanks.

De politie werd rond 03.15 uur gewaarschuwd dat er bij een pand aan de Handelsweg in Vlissingen zou worden ingebroken. Toen agenten kwam aangereden reed er op die locatie een auto weg.

- Advertentie -

De dienders wilden het voertuig controleren en gaven een stopteken. Dat werd genegeerd en de automobilist ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging die ruim een kwartier duurde en eindigde toen drie politieauto’s de verdachte klemreden op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg.

In de auto zat naast de verdachte nog een vrouw op de bijrijdersstoel. De bestuurder is aangehouden. De vrouw is door agenten naar huis gebracht. In de auto vonden agenten 19 tanks met lachgas. Deze zijn in beslag genomen. Het rijbewijs van de Vlissinger is ingenomen en de man is ingesloten voor verder onderzoek. Van een inbraak lijkt geen sprake te zijn geweest.

- Advertentie -
Vorig artikelVrouw gaat uit haar dak op glooiing bij Gevangentoren in Vlissingen
Volgend artikelMan aangehouden voor bedreiging 19-jarige jongen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.