1000 kilo coke onderschept, één verdachte aangehouden

© Foto: Douane Nederland
- Advertentie -

De Douane heeft woensdagochtend ruim 1000 kilo cocaïne aangetroffen in een lading met bananen. Eén verdachte is aangehouden.

De pakketten cocaïne werden onderschept tijdens een douanecontrole. De teller bleef uiteindelijk steken op 1002 blokken. Politie en Koninklijke Marechaussee hebben de Douane bijgestaan met het bewaken en beveiligen van het havengebied tijdens de operatie.

- Advertentie -

De verdovende middelen, met een geschatte straatwaarde van ongeveer 75 miljoen euro, zijn zeer waarschijnlijk in Ecuador tussen de lading gestopt. De lading bananen was bestemd voor een bedrijf in Nederland. Dit bedrijf heeft waarschijnlijk niets te maken met de smokkel.

De drugs zijn inmiddels vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane. De Zeehavenpolitie heeft een verdachte aangehouden en neemt de zaak verder in onderzoek.

- Advertentie -
Vorig artikelBrand in gebouw van Orionis Walcheren
Volgend artikelMan met openstaande gevangenisstraf van dak gehaald in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.