Verkeerscontrole op fietspaden bij de duinen

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Agenten hebben gisteravond en vannacht gesurveilleerd en gecontroleerd op de (onverplichte) fietspaden langs de duinen. De controle is onderdeel van de aanpak van de jeugdoverlast bij strand Dishoek door de gemeente Veere en de politie.

De bikers deelden 14 boetes uit aan fietsers en bromfietsers.

- Advertentie -

Rond 21.55 uur reed een 18-jarige vrouw op een bromscooter over het onverplichte fietspad. Agenten wilde haar stoppen maar zij probeerde nog onder de controle uit te komen. De bestuurster was erg vervelend en weigerde mee te werken, aldus de politie.

Agenten vermoedden dat de bestuurster had gedronken en wilden een ademanalyse uitvoeren. Dit lukte niet omdat ze zich bleef verzetten. Hierop werd ze aangehouden en op het politiebureau onderging de vrouw alsnog een ademanalyse. Ze bleek te veel gedronken te hebben.

Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 6 uur alsmede een boete voor het rijden over een onverplicht fietspad, aangegeven met een rechthoekig bord ‘fietspad’ in letters, brom- en snorfietsers met een benzinemotor mogen daar geen gebruik van maken.

- Advertentie -
Vorig artikelMan aangehouden na ruzie Irislaan
Volgend artikelAutomobilist vliegt uit de bocht op Prins Hendrikweg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.