500.000 euro contanten in beslag genomen bij grote politieactie Portunus

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Bij de grote politieactie genaamd Portunus trof de politie bij zoekingen op dertig locaties onder andere vier vuurwapens en grote hoeveelheden contant geld aan (tenminste 500.000 euro). Daarnaast werden er twee motoren en twee boten in beslag genomen.

De doorzoekingen werden gehouden in woningen en meerdere bedrijfspanden in en rond Vlissingen, Nieuwdorp, Middelburg, Wolphaartsdijk, Goes. Ook in Limburg, Noord-Brabant en in de regio Rotterdam werd gezocht. Op de Singel viel vanmorgen vroeg een arrestatieteam een woning binnen in verband met dit onderzoek. Ook aan de Zeewijksingel in Oost-Souburg heeft een arrestatieteam een inval gedaan.

- Advertentie -

De opsporingsdiensten richtten zich vooral op informatiedragers en materiaal dat inzicht kan bieden in de criminele organisaties. De politie werd verrast door de hoeveelheid informatie die werd aangetroffen. Specialisten zijn druk doende deze info te analyseren.

De actiedag van vandaag maakt onderdeel uit van Operatie Portunus, die zich richt op verschillende criminele samenwerkingsverbanden die zich bezig houden met de import van cocaïne via de haven van Vlissingen. De naam is ontleend aan de god van de havens uit de Romeinse mythologie.

Naast agenten van de eenheid Zeeland-West-Brabant zijn er ook specialisten van de Landelijke Eenheid ingezet en was de Rijksrecherche actief met een team. In totaal zijn ruim vierhonderd agenten vandaag bezig geweest met dit onderzoek.

Zie ook:
Arrestatieteam valt woning Singel binnen vanwege groot lopend onderzoek (1 juli 2020)

- Advertentie -
Vorig artikelArrestatieteam valt woning Singel binnen vanwege groot lopend onderzoek
Volgend artikelVrouw met de schrik vrij na botsing tegen betonnen muurtje van tunnel
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.